Kammer sort.png
 

Kammeradvokatens Sommerakademi 2018

Billede1.png

Den 3. juli 2018 modtog jeg en meget glædesfyldt mail. Denne annoncerede nemlig, at jeg var én af de 24 studerende, der fik lov til at deltage på Kammeradvokatens årlige sommerakademi 2018.

Da jeg halvanden måneds tid efter steg på toget fra Aarhus mod København anede jeg ikke, hvad jeg skulle forvente. For hvor høje faglige krav ville der være? Hvordan er de andre studerende? Og er jeg sat helt af, fordi jeg læser HA(jur) kontra dem der læser almen jura? Og det viste sig så faktisk at være hamrende udfordrende, men på den rigtig gode måde. De andre studerende var ligeså spændte som jeg, og alle sammen enormt imødekommende og passionerede omkring deres studie, hvilket var enormt inspirerende at omringe sig med. Dertil noterer jeg lige, at HA(jur) var stærkt underrepræsenterede, men at dette ikke var en faglig udfordring. Jeg vil derfor stærkt opfordre jer andre, der sidder med lignende tanker om at søge alligevel.

Gennemgående for hele sommerakademiet var, at vi kontinuerligt modtog oplæg fra partnere, der passionerede fortalte om deres respektive arbejdsområde. Disse oplægs placering hang sammen med de cases, som vi fik til opgave at løse, hvormed alle os studerende var klædt godt på. Dette var i hvert fald med til at give os alle den samme grundviden, som vi kunne arbejde videre ud fra.  

Den første case omhandlede insolvens og behandling af et konkursbo, hvor vi, ligesom man ser i filmene, fik udleveret en hvid kvadratisk papkasse med en masse dokumenter i. Disse skulle vi finde hoved og hale i. Her stod vi altså selv for at opsige diverse indgåede kontrakter, realisering af virksomhedens aktiver samt finde ud af, om der forelå omstødelige dispositioner. Dette gav et rigtig godt indblik i, hvad det vil sige at arbejde med insolvens og rekonstruktion i hverdagen. En meget realistisk case, hvor man virkelig kunne mærke, at Kammeradvokaten i den grad havde lagt en masse arbejde i casen, således, at vi fik størst muligt udbytte. 

Billede2.png

Dagen efter fik vi udleveret vores retssagscase, som tog udgangspunkt i en rigtig sag Kammeradvokaten nogle år tilbage havde varetaget for Skatteministeriet. Det drejede sig altså om en skattesag, hvilket går rigtig godt i spænd med, at os HA(jur) allerede har skatteret på 3. Semester.  

Denne case bestod først og fremmest i, at vi skulle udarbejde vidnespørgsmål og afhøre vores vidner. Udarbejdelse af vidnespørgsmål er chokerende nok meget sværere end man lige skulle regne med.    

Derefter skulle vi udarbejde et påstandsdokument, hvilket os HA(jur)-studerende i majoritet ikke har stiftet bekendtskab med før. Et påstandsdokument er kort fortalt en slags skriftlig forberedelse, som man afleverer inden selve retssagen finder sted. Heri skal begge parter beskrive det resultat, som man ønsker at opnå og lægge ens påstande og anbringender til grund. Slutteligt skulle vi hver især i vores respektive grupper uddelegere, hvilken opgave man skulle varetage i retten og derefter øve dette igennem. Jeg skulle personligt stå for at vidneafhøre, hvilket var sindssygt fedt og spændende.

I retten.jpg

Dagen kom så om torsdagen, hvor vi endelig skulle møde i retten på Frederiksberg og følge en rigtig procedure og procedere foran tre rigtige dommere, som derefter skulle afgøre sagens udfald og evaluere på, hvordan vi havde klaret os.

Selve sommerakademiet blev derefter rundet af med en exceptionel spiseoplevelse på Restaurant Väkst, hvor vi alle blev forkælet med god mad og vin. Os der eventuelt var mere tørstige efter restauranten, tog selvfølgelig ud og fejrede en rigtig vellykket oplevelse sammen.

 Så alt i alt har Kammeradvokatens sommerakademi 2018 været en enormt spændende og lærerig oplevelse som bidrog, i hvert fald mig, med noget som jeg ikke lærer på studiet. Det var sindssygt fedt pludselig at kunne prøve kræfter og virkelig grave fingrene dybt ned i det, som vi til dagligt blot læser om. Og ligeledes at smage på, hvordan det er at arbejde som fuldmægtig generelt, men også som fuldmægtig hos Kammeradvokaten.

Det har i hvert fald virkelig kunne mærkes, at vi alle var dybt velkomne på kontoret på Vester Farimagsgade 23, hvor vi hver dag blev imødekommet med store smil og nysgerrige ansatte, der hver dag ville høre om, hvordan sommerakademiet gik.

Da jeg fik mailen tilbage primo juli, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle sidde nu og være så positivt begejstret for hele forløbet. Hvis jeg fik tilbuddet om at tage afsted igen i morgen, så havde jeg i hvert fald takket rigtig stort ja.

 Jeg vil dermed opfordre alle, som har mod på og higer efter at prøve kræfter med jobbet som fuldmægtig, om at søge til næste års sommerakademi. Det kan varmt anbefales!


 /Jaqueline,
HA(jur) 5. Semester