Bliv klogere på dit valg af studieretning 

Mandag d. 25. april afholdte vi arrangementet ”Bliv klogere på dit valg af studieretning”. Arrangementet blev afholdt i samarbejde med vores partnere Rambøll Management Consulting og EY.

ambøll.png

Vi startede dagen med afgang fra BSS kl. 15, hvorefter vi kørte med bus hen til Rambøll for at høre om den almene linje. Her holdte Kasper Steffensen fra Rambøll et spændende oplæg om, hvad man kan forvente i det fremtidige erhvervsliv, såfremt man vælger den almene linje.

Kasper arbejder i afdelingen Contract and Commercial Management, hvor der arbejdes i krydsfeltet mellem jura og strategi. Med et bredt segment af kunder i både den offentlige og den private sektor, rådgiver Kasper og hans kollegaer deres kunder i bl.a. kontraktstyring og optimering af indkøbsprocesser, herunder også digital understøttelse af dette. I disciplinen Contract & Commercial Management ser man på kontrakterne som et af virksomhedens vigtigste aktiver, og området er multidisciplinært idet fokus er både på det kontraktlig, økonomiske, processuelle og tekniske mv. Området er derfor en rigtig god mulighed for studenter med interesse i den almene linje.

Under og efter oplægget bød Rambøll på sodavand og kage. Herefter tog vi bussen hen til EY, hvor fokus her var på skattelinjen.

Her bød Melissa Schack, som er senior consultant for den juridiske afdeling, velkommen. Herefter holdte Mark Hovesen, som er færdiguddannet cand.merc.jur. og Daniel P. Schmidt, som er studentermedhjælper, oplæg vedrørende de mange grene skattelinjen omfavner og byder på. Der blev i denne forbindelse bl.a. snakket om job i forskellige afdelinger såsom TP, selskabsskat og personskat. Efterfølgende besvarede alle tre spørgsmål fra de nysgerrige studerende.

EY.jpg

Her blev de studerende forkælet med kaffe og slik under oplægget, som i øvrigt bød på en importende udsigt ud over Århus fra deres flotte kontor.

Efter oplægget bød EY på aftensmad hvor menuen stod på tapas og sodavand.

 Det var en glad og tilfreds flok HA(jur.) studerende der efter oplægget ved EY, vente hjem. De studerende har også meget positive kommentarer at knytte om arrangementet:

EY1.jpg

 ”Det var et rigtigt fint arrangement og meget relevant i forhold til det valg vi står overfor på 5. semester” lyder det fra Kamil på 4. semester.

 Herudover lyder der en stor ros til selve networking delen, som de studerende udnyttede på bedste vis.

 ”Jeg fik personligt rig mulighed for at stille de spørgsmål som jeg havde”, fortæller Kamil fra 4. semester i forbindelse med networking delen.

 Arrangementet som helhed fik også stor ros:

 ”Alle var forberedte til UG og niveauet var utrolig højt, og man kunne mærke entusiasmen for vores studieretning og deres vilje til at ansætte nye skud på stammen”, lyder det fra Charlie på 4. semester.

 FEJAA takker for alle de studerende der mødte engageret og nysgerrigt op, for aktivt at søge et konstruktivt indblik i, hvilken vej der passer bedst til en selv, når man står og skal vælge studieretning.