EY.png
 

Konsulent for en dag hos EY aarhus

Mandag d. 26. februar 2018 inviterede EY og FEJAA vores medlemmer til ”Konsulent for en dag” i EY Huset i Aarhus, for at give de studerende et indblik i hverdagen som konsulent hos et af Danmarks største revisions- og konsulenthuse.

 
Medvirkende konsulenter fra EY

Medvirkende konsulenter fra EY

Arrangementet startede sidst på eftermiddagen med velkomst, kaffe og kage. Første punkt på dagsordenen var et oplæg med Andreas Schrøder fra afdelingen for Transfer Pricing og Torben Nielsen fra afdelingen for Afgifter. Her fortalte herrerne om overgangen fra at være studerende til at være konsulent.

Både Andreas og Torben var studentermedhjælpere ved EY, da de var under uddannelse, og de kunne derfor give deltagerne et godt indblik i, hvordan de oplevede overgangen.

Herefter skulle deltagerne prøve kræfter med løsning af en problemstilling håndplukket fra konsulenternes hverdag.

I casen var der særligt lagt vægt på problemstillinger indenfor skatteret, selskabsret, moms og afgifter. Problemstillingerne blev offentliggjort af flere omgange, hvilket gjorde caseløsningen mere interaktiv og udfordrende.

For at gøre casen endnu mere virkelighedsnær, skulle besvarelsen udformes som mailkorrespondancer med en partner fra EY.

Deltagerne var inddelt i hold på mellem to til fem personer og fik hvert deres mødelokale, så casen kunne løses i rolige og afslappede omgivelser. Rundt i de forskellige lokaler summede en bred vifte af nogle af EY’s skarpeste konsulenter – klar til at hjælpe og svare på spørgsmål fra de forskellige hold.

Vinderne af den erhvervsjuridiske case

Vinderne af den erhvervsjuridiske case

Efter godt to timers casearbejde indleverede holdene deres besvarelser, som herefter blev vurderet af EY’s konsulenter. Alt imens konsulenterne arbejdede på højtryk med vurderingen, kunne deltagerne nyde velanrettet tapas, øl og vin samt netværke med medstuderende og ansatte hos EY. Da deltagerne havde fået lidt at spise og drikke, var det tid til at afsløre de hold, der havde leveret de bedste løsningsforslag.

For at give plads til forskellighed i anciennitet på uddannelsen, blev der kåret et vinderhold fra 2. semester og et vinderhold fra 4. – 6. semester. Fra 2. semester blev vinderne Sofie Aagaard, Aingharan Sivakumar, Ellen Nymark, Anne Sophie Jensen og Mikkel Bødker og for 4. – 6. semester blev vinderne Mads Eskar, Jakob Mejlby Nielsen Mette Eskildsen, Sandra Møller Henriksen og Sasha Larsen.

FEJAA og EY ønsker vinderne stort tillykke og takker alle deltagere for en både faglig og hyggelig aften.